plus.google.com/107510382557414523256
www.sitetalk.com/group/Gasthof_Alpenrose
facebook.com/alpenrose.hu
Jégtornyok Radmerben
Gyerekek, kezdők és profik számára 4 mesterséges jégtorony vár megmászásra 26 m magasságig, melyek éjszaka ki vannak világítva. A mászás felügyelet nélküli és saját felelősségen alapszik. Felszerelés kölcsönözhető!

(kép illusztráció)
Korcsolya
Vordenberg: természetes korcsolyapálya
naponta 15:00 - 19:00 óráig, esti korcsolyázás hosszabban is lehetséges.
Radmer: természetes korcsolyapálya
naponta 9:00 órától.
Eisenerz: természetes korcsolyapálya
H-P: 13:00 - 19:00,
Sz-V: 9:00 - 19:00.
Hótalpas kirándulás
A hótalpas kirándulás élménye egyre divatosabb téli sporttá válik. Csatolja fel a hótalpakat, és irány az érintetlen vadon, távol a sípályáktól és sífutó útvonalaktól. Az Erzberg élményrégió egy egész sor kitűnő hótalpas kiránduló útvonalat kínál.
Hótalpak bérelhetők a helyszínen.
Szánkózás
Ha már elege van a síelésből és este is szeretné élvezni a hó örömeit, akkor kiélheti magát a Präbichl 1,5km hosszú, előkészített szánkópályáján. 
Reflektoros esti kivilágítás: 16:30 - 22:00
Síelés - snowboardozás
A Präbichl síterep a stájer felföldön található. Magas fekvésének köszönhetően november végétől április végéig hóbiztos, a sípályákat természetesen hóágyúzzák is, ha szükséges. A síterep, a tanulóknak szánt lejtőktől kezdve a profik által kedvelt kezeletlen mélyhavas hegyoldalakon és buckapályákon, valamint a széles carving lesiklóvonalakon át egészen a szánkópályáig kínál lehetőséget a lesiklásra. A felvonók összes állomásán rendelkezésre álló ingyenes nyugágyak hívogatják a vendégeket.
Iskolás csoportok, családosok kiváltképpen kedvelik a katlan kialakítású pályarendszert, itt eltévedni egymást nem megtalálni szinte lehetetlen. Jó híre a pályának, hogy az egy pályakilométerre és az egy főre eső balesetek száma Ausztirában itt a legalacsonyabb. A legbiztonságosabb pályák egyike.
Magasság: 1116 - 1796 m
Szintkülönbség: 680 m
Sípályák hossza: 20 km
Szállónk és éttermünk a néhány házból álló település szélén, közvetlenül a sípálya mellett található, a felső parkoló bejáratával szemben, a főút mellett.
Sífutás
A sífutás az egyik legkeményebb téli sport. Két futótechnika ismert. A klasszikus stílusban a síelők gyalogló jellegű mozgással haladnak a hóban párhuzamoson fektetett nyomon. A gyorsabb szabad stílusban egyenletesen letaposott pályán, a korcsolyázáshoz hasonló mozgással haladnak a sportolók. A sífutóknak nagyon jó aerob edzettségre, izomerőre, egyensúlyérzékre, valamint fizikai és pszichikai állóképességre van szükségük.
Környékünkön Troffaiach és Eisenerz településen kb. 10-12km-es távolságban van kezelt sífutópálya, cipő és futóléc bérlési lehetőséggel.
Kutyaszán kirándulás
Hatalmas élmény lehet azoknak, akik még nem próbálták, milyen a kutyafuttában szánkózni. A programon megismerkedhetünk a szánhúzó kutyák életével, s betekinthetünk e kemény sport pillanataiba.
Ausztriában a hegyes vidék kevésbé kedvez a kutyaszán sportnak, ennek ellenére a völgyekben egyre több klub alakul. Nyáron kutyaiskola télen pedig szánhúzó kiképzésen vesznek részt a házi kedvencek.
Síugrás
Akik bele szeretnének kóstolni milyen érzés egy rövid csúszás után repülni mint a madár, azoknak ajánljuk a közelben kialakított síugrósáncokat.
Aki belekezd és a lelkesedés sem hagy alább, pár nap után megteheti élete első repülését síléccel a talpán.
Gentlemen Days
Férfi napok Präbichlben 2015. január 19-23 között minden férfiú gyermek áron, 50% kedvezménnyel síelhet!