plus.google.com/107510382557414523256
www.sitetalk.com/group/Gasthof_Alpenrose
facebook.com/alpenrose.hu
Síelés: A panzió pályaszállás, közvetlenül a pályához vezető főút mellett és a pálya parkolójának kijáratával szemben található. A síterep 20km pálya, három ülő és négy húzó felvonóval. Különlegessége a szánkópálya. Kék, piros és fekete pályákkal egyaránt rendelkezik, így biztosított minden tudásszintű síelni és snowbordozni vágyó számára a megfelelő szintű pálya. Lankás, jól belátható kék pályái és elkerített gyermek pálya közkedvelt a családosok és az iskolai csoportok számára. Az erdőben kialakított kalandos útvonal egyaránt leköti a kicsik és nagyok figyelmét. A sípályák a hóviszonyoktól függően december első hetétől, április első hetéig üzemelnek. Ez négy hónapos síszezont biztosít a téli sportok szerelmesei számára.
Siklóernyőzés, sárkányrepülés: A Präbichl fölött (panziónk felett) emelkedő 1911m magas Polster, Ausztria egyik legkedveltebb siklóernyős starthelye, ahol már magyar bajnokságot is rendeztek. A hegy felső 300 métere kopár, csupasz terep, így bármely irányból érkező szél jó startolási lehetőséget biztosít. A hágó felszálló légáramlatai, megfelelő repülési biztonságot nyújtanak. A starthely télen-nyáron üzemelő ülőszékes felvonóval könnyedén elérhető.
Rafting: Präbichltől 30km-re folyik a Salza folyó, amely Ausztria legkedveltebb és legnépszerűbb vadvízi túrahelye. Az általunk szervezett csoportokat egy helyi vadvízi klub túravezetői kísérik és irányítják. A Salza-parti bázisuk 25 perces autózással érhető el, ahol vendégeink részére kedvezményes áron biztosítják a vadvízi túrákat. Egész napos vízi kirándulás (ruházat: sisak, neoprén ruha, cipő, mellény; csónak bérléssel, 2, 3, 4, 6, 8 vagy akár 12 személyes hajókkal. A túrákat április 15-től, október 15-ig szervezik. Osztálykirándulások, csapatépítő tréningek közkedvelt programja.
Via Ferrata: A panzió 15km-es körzetében több kiépített drótkötélpálya útvonal biztosítja a biztonságos hegymászás lehetőségét. Mindenki a tudásszintjének és erőnlétének megfelelő nehézségi fokozatú biztonságos szakaszokat találhat. Vizsgázott túravezetők állnak a sziklamászás szerelemeseinek rendelkezésére. Előképzettséget nem igénylő előre kiépített, drótkötéllel biztosított hegymászó útvonalak A, B, C, D, E nehézségi fokozatban érhetők el.
Nordic Walking: A Magyarországon is egyre népszerűbb Nordic Walking számára a Präbichl-et körülvevő hegyek ideális terepet biztosítanak. A szálló szolgáltatásai közé tartozik a csoportos Nordic Walking túrák szervezése.
1. Reichenstein csúcstúra: A 2165 m magasan található csúcs a szállástól gyakorlott túrázóknak kb. 2 óra, kényelmes tempóban 3-3,5 óra alatt teljesíthető. 2128 m-en egy menedékház várja a vándort étellel, itallal, adott esetben szállással. Közkedvelt kirándulóhely a könnyed csúcshódítás szerelmeseinek.
2. Polster csúcstúra: Az 1911 m magasan található csúcs gyakorlattól függően 1 és 3 óra közötti időtartam alatt járható meg. Ennek a csúcsnak nagy előnye, hogy egész nyáron működő libegős felvonón is el lehet jutni a csúcs közelébe, ahonnan 10 perc séta után lehet gyönyörködni a hegytető nyújtotta lenyűgöző látványban.
3. Barlangtúra Bärenloch barlanghoz: A szállástól indulva 5-6 órás csaknem egész napos kirándulás, amely a Polster csúcsán, majd egy hegygerincen át egy érintetlen barlanghoz vezet, melyet idegenvezetéssel ajánlunk. Az egész napos túrára a szállástól induló libegővel vagy gyalog, majd az 1910m-es Polster csúcsról indulva mintegy 20 km-es túraútvonal bejárása, közben egy 600 m hosszú barlangon keresztül haladunk. Ezt a távot elemlámpával világítva fogjuk megtenni.
4. Kirándulás a tónál és a sípályákon: Nyári időszakban a sípályák egészen más képet mutatnak, tele alpesi virágokkal (alpesi rózsával), gombákkal, tenyésztett és vadállatokkal egyaránt. Télen a hóágyúzásra használt tó halgazdagsága nyűgözi le a nézelődőket (horgászni tilos a tóban), valamint a helyi búvárklub tanfolyamai és gyakorló búvárai jelentenek látványosságot. Az ingyenes fürdési lehetőség csak az igazán meleg napokon vonzó program.
Búvárkodás: A sípályák alatt található tó közkedvelt találkozóhelye a búvároknak. A panzióval szemben lévő 2165 m magas hegycsúcs túloldalán egy tengerszem található, mely mélyvízi- és barlang-búvárkodásra ad kitűnő lehetőséget (Krumpensee).
Mounten Bike és Motocross: A Präbichl-et körülvevő hegyekben számtalan kijelölt kerékpárút található, a szállótól 2 km-re lévő piramis alakú külszíni fejtés pedig nyaranta a mountain bikeosok és a motocrossosok paradicsoma, és évenként számtalan verseny helyszíne (Erzberg Rodeo, ami több ezer látogatót vonz.